Etica în afaceri în vremuri de criză

Etica în afaceri şi responsabilitatea corporativă socială prezentată de Stephen Young şi dezbătută de studenţi

Miercuri, 9 decembrie 2009, orele 10.00, în Amfiteatrul Vasile Pârvan de la Facultatea de Istorie, Stephen Young vine la Universitatea din Bucureşti pentru a susţine prelegerea intitulată „Etica în afaceri în vremuri de criză – a fi sau a nu fi posibil”.

Prelegerea lui Stephen Young face parte din contextul mai larg al lansării traducerii cărţii sale, Moral Capitalism: Reconciling Private Interest with the Public Good. Finanţată de Fundaţia Post-Privatizare, cartea lui Stephen Young a fost scrisă cu scopul de a explica relaţia complexă între economie şi morală. Îmbinând teoria simţului moral a lui Adam Smith cu teorii de filosofie morală şi economie, Stephen Young abordează în mod aprofundat problematica responsabilităţii social-corporative şi a rolului acestui segment în câmpul organizaţional actual. Cartea a fost tradusă în diverse limbi: japoneză, spaniolă, croată şi poloneză. Apariţia sa în limba română este o necesitate, odată ce cartea constituie un titlu fundamental pentru profesioniştii domeniului afacerilor şi a comunicării corporative şi pentru studenţii care se formează în aceste domenii.

Stephen Young este Director Executiv al Caux Round Table (www.cauxroundtable. org) din 2000. În 2008, a fost numit de către prof. Sandra Waddock, în cartea sa Difference Makers, una din cele 23 de persoane care au dezvoltat domeniul responsabilităţii sociale corporative în lume. Pentru Caux Round Table, S. Young a stabilit un set de Principii etice pentru Guverne, a editat un set de principii etice pentru ONG-uri. Pentru a sprijini formarea profesioniştilor în direcţia etică a activităţii lor, Young a scris monografia Moral Government.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, prin Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Litere şi cu sprijinul Facultăţii de Istorie.

Site-ul Business Ethics 360

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: