Conferinţă „Diferenţa de sex : abordare relaţională a problemei genului”

Institutul Francez din Bucureşti organizează miercuri, 18 februarie 2009, ora 19, o conferinţă pe tema diferenţei de sex, susţinută de Irene Thery.

La distinction de sexe, une approche relationnelle de la question du genre

Cine suntem, de fapt? Barbat? Femeie? Barbat intr-un corp de femeie sau femeie intr-un corp de barbat ? Sexul este cel care ne determina identitatea? Pentru a intelege problemele legate de identitate pe care le ridica noile reguli in aliante si inrudiri, o noua modalitate de interpretare a diferentei intre sexe demonstreaza ca societatea este cea care ne atribuie roluri masculine si feminine. Nu esti barbat sau femeie; de fapt, te comporti ca un barbat sau ca o femeie. Sau, cel mai adesea,  ca partener al unei vieti sociale, ca o fiinta apartinand speciei umane – masculina sau femela -, a unei specii naturale pastratoare a valorilor umane. Prin reinterpretarea miturilor societatilor noastre individualiste, se deschid noi perspective in fata permanentei noastre cautari democratice a egalitatii intre sexe.

Conferinţa va fi susţinută în limba franceză şi face parte din ciclul de seminarii şi conferinţe L’Europe : nouveaux enjeux, nouvelles recherches,un program de colaborare între Institutul Francez din Bucureşti, Fondation Maison des Sciences de l’Homme, Paris şi New Europe College.

Irene Thery este si autoarea cartii : La Distinction de sexe publicata in 2008 la editura Odile Jacob.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: